Lainalaskuri - Laske lainasi kulut ja korot - Rahalaitos
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Lainalaskuri

Kokeile lainalaskuria ja löydä itsellesi edullisin laina

Lainalaskurin avulla pystyt arvioimaan minkä kokoinen kuukausierä tulee maksettavaksi eri lainasummilla ja takaisinmaksuajoilla. Lainalaskuri asunto-, auto- tai yleistä lainaa varten toimii samalla periaatteella.

Rahalaitoksen helppo lainalaskuri toimii apunasi kun mietit kuinka paljon tarvitset lainaa ja kuinka pitkän laina-ajan sinun kannattaa lainallesi ottaa. 

Näin käytät lainalaskuria

Aseta lainalaskuriin tarvitsemasi lainasumma ja haluamasi laina-aika. Lainalaskuri antaa sinulle arvion kuukausierästä syöttämilläsi tiedoilla. Voit muuttaa tietoja lainasumman ja ajan osalta ja lainalaskuri näyttää sinulle, miten muutokset vaikuttavat kuukausierään.

Voit syöttää lainalaskuriin lainasumman 500-60 000 euron väliltä sadan euron välein. Lainalaskuriin voit syöttää laina-ajan 1-15 vuoden väliltä.

Kun olet saanut arvioitua sinulle sopivan lainasumman ja laina-ajan saat helposti verrattua lainalaskurin antamaa arviota lainantarjoajien todellisiin tarjouksiin. Lainalaskuri toimii pohjana lainahakemukselle ja pääset vertailemaan todellisia lainatarjouksia helposti painamalla “Hae lainatarjoukset” painiketta ja täyttämällä lainahakemuksen. 

Lainahakemuksen täyttäminen ei vielä sido sinua mihinkään, vaan voit vertailla saamiasi tarjouksia ja päättää haluatko nostaa tarjotun lainan. Ilmainen lainalaskuri on siis hyvä keino kokeilla korkotasoasi, vaikka lainan hakeminen ei olisi vielä ajankohtaista.

Lainalaskuri toimii työkaluna lainaa hakiessa

Voit helposti kokeilla lainalaskurin avulla, kuinka laina-ajan pituus vaikuttaa lainan kuukausierään. Kun olet valinnut haluamasi lainasumman, voit liikuttaa takaisinmaksuajan liukusäädintä nähdäksesi vaihtoehdot lainan kuukausierälle.

Pidemmällä takaisinmaksuajalla kuukausierän määrä pienenee, ja vastaavasti lyhentämällä takaisinmaksuaikaa lainan kuukausierä kasvaa. Lainalaskuri toimii apunasi, kun suunnittelet lainan hakemista.

Korkolaskuri auttaa suunnittelussa ja säästää yllätyksiltä

Lainalaskurin avulla näet myös suuntaa-antavasti lainasi koron. Voit siis käyttää lainalaskuria myös korkolaskurina ja kokeilla sen avulla, kuinka pitkä takaisinmaksuaika on tilanteeseesi sopivin.

Korkolaskurin avulla pystyt ennakolta suunnittelemaan hakemasi lainan vastaamaan omaa maksukykyäsi ja tarpeitasi. Näin pystyt täyttämään lainahakemuksen realistisesti ja saat todennäköisesti paremmin sinulle sopivia tarjouksia.

Rahalaitoksen kumppaneina toimivien pankkien ja lainantarjoajien nimelliskorot vaihtelevat 4,5 % -20 % välillä. Kun käytät korkolaskuria, kannattaa huomioida se, että pienemmissä lainoissa korko on yleensä korkeampi kuin suuremmissa lainoissa. Omat tulosi ja nykyiset lainat vaikuttavat myös korkoon.

Kannattaa muistaa, että korkolaskuri antaa viitteellisen kuukausierän lainalle. Lainan todellinen korko ja kuukausierä selviää, kun olet täyttänyt lainahakemuksen ja saanut lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme.

Yhteishakija pienentää korkoa ja lainan kuukausierää

Kun käytät lainalaskuria, ota huomioon, että se näyttää vain yksittäisen hakijan lainaerän. Mikäli sinun on mahdollista hakea lainaa yhdessä esimerkiksi puolisosi kanssa, tulee lainasi korkotaso vielä muuttumaan.

Yhteishakijan myötä pankkien riski myöntää laina pienenee huomattavasti, koska lainalla on kaksi vastuuhenkilöä sekä takaisinmaksajaa. Näin ollen heidän on helpompi myöntää lainaa pienemmällä korolla sekä paremmilla ehdoilla kun yksin hakeville.

Lainojen yhdistäminen lainalaskurin avulla

Jos sinulla on aikaisempia vakuudettomia lainoja, kannattaa usein yhdistää vanhat lainat uuden kanssa ja maksaa vanhat lainat pois samassa yhteydessä. Kun yhdistät useamman lainan yhdeksi, säästät lainakuluissa ja saat yleensä paremman koron kuin useammassa pienemmässä lainassa. 

Lainalaskurilla voit helposti laskea lainasummat yhteen ja etsiä sopivan kuukausierän uudelle lainalle. Lainahakemusta täyttäessä kannattaa ilmoittaa mitä vanhoja lainoja yhdistät.

Käytä lainalaskuria ja kokeile kuinka paljon voisit säästää yhdistämällä lainasi. Lainojen yhdistäminen säästää jatkossa myös aikaasi ja helpottaa taloudenhallintaasi, kun jatkossa sinulla on vain yksi lainasumma takaisinmaksettavana. Lue täältä lisää aiheesta yhdistelmälaina.

 

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme