Kulutusluotto - Kilpailuta ja vertaa maksutta - Rahalaitos
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Haussa kulutusluotto netistä? Kilpailuta nyt

Kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa - luottovertailu voi säästää sinulta jopa nelinumeroisen summan

Yllättävä arkinen meno, uuden auton ostaminen, lomamatka, kodin remontointi – syitä kulutusluoton ottamiseen on monia, mutta niin on myös paikkoja, joiden kautta luottoa voit hakea.

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Kulutusluottoa tarjoavat kymmenet pankit ja rahoitusyhtiöt. Kulutusluottojen vertailu tarkkaan saattaa tuntua työläältä, mutta Rahalaitos.fi kilpailutuspalvelun avulla halvin kulutusluotto on mahdollista löytää yllättävänkin nopeasti ja helposti.

Rahalaitos on vuodesta 2011 asti toiminut kotimainen lainanvälityspalvelu, joka on vuosien varrella ehtinyt kilpailuttaa jo satojen tuhansien suomalaisten kulutusluotot. Toimimme tiiviissä yhteistyössä usean pankin ja luotonmyöntäjän kanssa, joten saat yhdellä maksuttomalla hakemuksella vertailtavaksi useita tarjouksia kulutusluotoista. Kilpailutamme 500-60 000 euron suuruisia vakuudettomia kulutusluottoja, joille saat maksuaikaa 1-15 vuotta oman valintasi mukaan.

3 syytä, miksi kulutusluottoa ei yleensä kannata hakea suoraan yksittäisestä pankista tai rahoitusyhtiöstä

Finanssialan keskusliitto – eli nykyinen Finanssiala ry – kertoi selvityksessään, että jopa 40 prosenttia kulutusluottoa harkitsevista suomalaisista pyytää lainatarjouksen vain yhdestä pankista. Valtaosassa tapauksista tämä tarkoittaa sitä, että kulutusluotosta maksetaan kuluja enemmän kuin olisi tarvis.

Kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa muun muassa seuraavien kolmen syyn takia:

1. Ilman kilpailutusta et voi tietää, mikä kulutusluotto oikeasti on edullisin

Jokainen lainaa tarjoava pankki tai rahoitusyhtiö ilmoittaa verkkosivuillaan, millaisella korolla kulutusluottoa voi heidän kauttaan saada. Nämä lukemat ovat kuitenkin aina vain viitteellisiä, koska lopulliset lainatarjoukset muodostetaan lainanhakijan ilmoittamien tietojen perusteella.

Rahalaitos välittää lainahakemuksesi yhdellä kertaa usealle pankille ja luotonmyöntäjälle, joten saat helposti selville sen, millaisella korolla juuri sinä voisit  saada kulutusluottoa. Useiden tarjousten joukosta sinun on helppo valita edullisin kulutusluotto tai jättää laina kokonaan ottamatta, jos mikään tarjouksista ei ole tarpeeksi halpa.

Erot verkosta haettavien lainojen koroissa ovat suuria, joten halvimman ja kalleimman tarjouksen hintaero voi varsinkin suuremmissa lainasummissa olla helposti tuhansia euroja. Edullisin kulutusluotto löytyy vain vertailemalla.

2. Saat kulutusluoton todennäköisemmin, kun haet sitä useasta eri paikasta samalla kertaa

Eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden asettamat lainanhakuehdot vaihtelevat aina jonkin verran keskenään. Vaikka et välttämättä täyttäisi jonkun pankin asettamia kriteerejä, toinen pankki saattaa silti tehdä sinulle lainatarjouksen. Tämän takia tarjoukset kulutusluotoista kannattaa hakea monesta paikasta samalla kertaa.

Kulutusluottojen kilpailutus Rahalaitoksen kautta on mahdollista kaikille vähintään 20-vuotiaille henkilöille, joilla on yli 7200 euron säännölliset vuosipalkka- tai eläketulot sekä puhtaat luottotiedot. Kun täytät kyseiset ehdot, on sinun mahdollista hakea kauttamme kulutusluottoa ilman vakuuksia aina 60 000 euroon saakka.

3. Kulutusluottojen vertailu ei sido sinua mihinkään

Lainahakemuksen täyttämällä saat helposti selville, millaisilla ehdoilla voisit itse kulutusluottosi saada. Kulutusluoton korkojen kilpailuttaminen ei kuitenkaan sido sinua mihinkään, eli jos et saa riittävän edullista tarjousta, jätä vain laina nostamatta. Hakuprosessi päättyy tällöin siihen, eikä tästä aiheudu sinulle minkäänlaisia kuluja.

Me saamme palkkiomme pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä, joten käyttäjille palvelumme on aina täysin ilmainen. Vakuudeton kulutusluotto kannattaa siis ehdottomasti kilpailuttaa kauttamme. Saat maksutta useita tarjouksia kerralla nähtäväksi.

Kilpailuta kulutusluotto meidän avullamme – näin se tapahtuu

Pääset aloittamaan kulutusluottojen vertailun täyttämällä verkkosivuillamme olevan lainahakemuksen. Syötä lomakkeeseen hakemasi lainasumma ja -aika sekä omat henkilötietosi. Kulutusluotto laskuri näyttää sinulle tämän jälkeen suuntaa-antavan arvion siitä, paljonko kulutusluoton korko ja kuukausierä tulisivat olemaan.

Tämän jälkeen pääset täyttämään varsinaisen hakemuksen, johon ilmoitat tietoja esimerkiksi kuukausittaisista tuloistasi ja menoistasi. Näiden tietojen perusteella yhteistyökumppanimme arvioivat, millaisilla ehdoilla he voivat sinulle kulutusluottoa myöntää.

Jos lainapäätös on hyväksytty, saat ensimmäiset tarjoukset kulutusluotoista usein jo muutamien minuuttien sisällä hakemuksen täyttämisestä. Voit vertailla tarjouksia Oma Rahalaitos -palvelussa, johon pääset kirjautumaan verkkosivujemme kautta.

Eri tarjousten korot ja kulut on selkeästi eritelty, joten sinun on helppo nähdä, mistä halvin kulutusluotto itsellesi löytyy. Mikäli et saa tarpeeksi edullista tarjousta, voit jättää lainan ottamatta.

Voiko kulutusluottoa hakea yhteishakijan kanssa tai ilman takaajaa?

Kyllä, kumpikin on mahdollista.

Yhteishakijan kanssa haettu kulutusluotto on suosittu vaihtoehto varsinkin silloin, jos lainaa aiotaan hyödyntää yhteiseen käyttötarkoitukseen. Tyypillisiä esimerkkejä ovat muun muassa puolisoiden yhteisen asunnon remontointi, lomamatka tai perheauton ostaminen. 

Kun kulutusluoton takaisinmaksusta on vastuussa kaksi henkilöä, luottotappion riski on pankin näkökulmasta pienempi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että voit saada kulutusluoton hieman normaalia paremmilla ehdoilla.

Kaikki palvelumme kautta kilpailutettavat kulutusluotot ovat myös vakuudettomia. Sinulta ei siis vaadita omaisuusvakuutta tai ulkopuolista henkilötakaajaa, jotta voisit hakea lainaa.

Maksetaanko kulutusluotto heti tilille?

Tämä riippuu muun muassa siitä, mistä pankista tai rahoitusyhtiöstä kulutusluoton otat ja mihin vuorokaudenaikaan lainaa haet.

Me emme voi vaikuttaa yhteistyökumppaniemme maksuehtoihin, mutta pääsääntöisesti sinun on mahdollista saada kulutusluotto heti tilille – eli käytännössä nopeimmillaan saman päivän aikana. Pankista riippuen maksussa voi kuitenkin kestää 1-2 arkipäivää.

Kulutusluoton korko ja kustannukset

Kulutusluoton korko ja siihen liittyvät avaus- tai käsittelymaksut vaihtelevat haetun lainasumman sekä pankin tekemän riskiarvion perusteella. Pienemmässä kulutusluotossa on yleensä pienempi korko kuin suuremmissa summissa.

Pankkien luottoriskiin perustuvan hinnoittelun vuoksi pankin tarjoamat korot vaihtelevat hakijan mukaan. Hakemukselle täyttämäsi tiedot vaikuttavat siihen millä hinnalla kulutusluottoa sinulle tarjotaan. Kannattaa miettiä esimerkiksi mahdollisuutta yhteishakijaan koska silla voi olla vaikutusta kulutusluoton tarjottuun korkoon.

Tällä hetkellä alimmat tarjotut vakuudettomien kulutusluottojen vuosikorot ovat 4,5 % ja ne voivat vaihdella pankin sekä hakijan mukaan aina 20 % saakka. Kannattaa huomioida, että Isommissa kulutusluotoissa korkoprosentti vaikuttaa merkittävästi pääoman lisäksi kulutusluotosta maksettaviin kuluihin ja kulutusluoton kilpailutuksella saatava säästö voi olla jopa tuhansia euroja laina-aikana.

Täytä hakemus nyt ja selvitä kulutusluoton hinta jo tänään

Lainahakemuksen täyttäminen verkkosivuillamme vie aikaa muutaman minuutin, jonka jälkeen alat heti vastaanottaa tarjouksia eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden kulutusluotoista.

Voit vertailla kulutusluottoja palvelumme avulla viikon jokaisena päivänä vuorokauden ympäri. Täytä siis hakemus nyt ja löydä halvin kulutusluotto ilman vakuuksia vielä tänään.

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää lainanhakuun tai palveluumme liittyen, saat asiakaspalvelumme kiinni niin puhelimen, sähköpostin kuin yhteydenottolomakkeen avulla. Palvelemme puhelimitse numerossa 09 2311 3670 maanantaista torstaihin kello 8.30-16 ja perjantaisin 8.30-15. Sähköpostilla tavoitat meidät osoitteesta asiakaspalvelu@rahalaitos.fi.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme