Rahalaitos kertoo, kuinka väliaikaisen korkokaton poistuminen on vaikuttanut suomalaisten lainakustannuksiin

Rahalaitos kertoo, kuinka väliaikaisen korkokaton poistuminen on vaikuttanut suomalaisten lainakustannuksiin

Korona-ajaksi nopeasti laaditun väliaikaisen 10 % korkokaton poistuttua, kulutusluottojen korkokatto palasi aiemmalle 20 prosentin tasolle. Vielä viime vuoden lopulla Kuluttajaliitto kertoi, että korkokaton poistuttua vakuudettomien lainojen korkoprosentti voi jopa tuplaantua. Onko näin tapahtunut? Kilpailutuspalvelu Rahalaitos.fi tilastojen mukaan kovin suuria muutoksia pankkien tarjoamissa koroissa ei ole nähty.

Korkokaton poistuminen ei ole johtanut merkittävään korkojen nousuun

Kymmenen prosentin väliaikaisen korkokaton poistuminen on mahdollistanut lainan tarjoamisen yhä useammille suomalaisille. Tarjottujen vakuudettomien lainojen koroissa on tapahtunut nousua keskimäärin alle prosentin verran verrattuna tiukemman korkokaton voimassaoloaikaan.

Rahalaitos.fi palvelussa tämä korkokaton poistuminen ei siis ole näkynyt merkittävänä korkoprosenttien nousuna. Pohjoismaisten pankkien välinen kiristynyt kilpailu on mahdollistanut edelleen jatkuvat matalat korot ja suurimmassa osassa loka-tammikuussa myönnetyissä lainoissa korko on ollut edelleen alle 10 %.

Lainankilpailuttajat ovat omalta osaltaan merkittävässä roolissa kulutusluottojen korkotason rajoittamisessa. Mitä helpompaa kuluttajille on kilpailuttaa ja vertailla rahoituslaitosten tarjoamien lainojen korkoa, sen varmemmin lainanhakijat saavat kilpailukykyisiä tarjouksia pankeilta.

Koska Rahalaitos kilpailuttaa yhdellä hakemuksella suomalaisten lainantarjoajien lisäksi myös ruotsalaiset sekä norjalaiset lainantarjoajat, on hyvin mahdollista, että kuluttajille tulee nyt edullisemmaksi ottaa laina toisten pohjoismaiden lainantarjoajien joukosta.

Vertaa pohjoismaiset lainantarjoajat tästä.

Lainojen yhdistäminen pohjoismaisen lainantarjoajan kautta on nyt kannattavaa

Rahalaitos suosittelee nyt myös kokeilemaan lainojen yhdistämistä sen laajassa kumppaniverkostossa. Jos asiakkaalla on useita aikaisempia kulutusluottoja tai lainoja, voi täysin ilmaiseksi tehdä vertailun ja katsoa saisiko yhdistelylainaan edullisemmat ehdot kuin aiemmissa lainoissa. Lainat yhdistämällä pääset eroon useiden lainojen aiheuttamista lainakuluista ja maksat jatkossa vain yhtä lainaa, johon voit saada selvästikin aiempaa alhaisemman koron.

Lainojen yhdistämisen voi helposti kilpailuttaa kauttamme maksuttomalla hakemuksella. Hakemuksen tekeminen on nopeaa eikä sido asiakasta mihinkään, joten nyt on oikea hetki tarkistaa, voitko sinäkin säästää yhdistämällä lainasi kauttamme.

Hakemuksen voit tehdä tästä.

Rahalaitos kilpailuttaa maksutta lainatarjoukset kymmenien pohjoismaisten pankkien ja lainantarjoajien kesken. Vakuudetonta lainaa voit hakea aina 70 000 euroon asti ja sopivimman lainatarjouksen valittuasi saat rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme