Laki muuttui lokakuun alusta I huomioi nämä asiat
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Korkolaki muuttui - Huomioi nämä 3 asiaa, jos sinulla on kulutusluottoja

Kulutusluottojen tilapäinen korkokatto päättyi syyskuun lopussa. Kulutusluottojen korko oli väliaikaisen lain myötä rajoitettu maksimissaan kymmeneen prosenttiin. Nyt maksimikorko kulutusluotoissa palaa takaisin 20 prosenttiin. Nämä asiat kuluttajan kannattaa huomioida, jos on ottamassa lainaa tai ottanut lainaa väliaikaisen korkolain aikana.

Tarkasta nykyisen lainasi korko

Väliaikainen kulutusluottoja koskeva korkolaki oli voimassa 1.7.2020 -31.9.2021. Jos olet tänä aikana nostanut uuden kulutusluoton, kannattaa tarkistaa lainasopimuksesta lainan korko. Jos sopimukseen on kirjattu yli 10 prosentin korko, nousee lainan korko lokakuun alusta alkaen. Jatkossa lainan nimelliskorko voi olla maksimissaan 20 prosenttia. Jos lainasi korko nousee, kannattaa nopeasti tarkastaa voisiko lainan saada edullisemmin kilpailuttamalla lainan Rahalaitos.fi palvelussa.

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Rahalaitos kilpailuttaa lainan jopa 25 pankilla ja lainantarjoajalla. Täytettyäsi lainahakemuksen saat vertailtavaksesi tarjoukset muutamassa minuutissa. Sinun on helppo verrata nykyisen lainasi ehtoja saamiisi tarjouksiin ja valita edullisin tarjous. Kilpailutus on maksutonta ja hakemuksen lähettäminen ei sido sinua vielä mihinkään, vaan voit rauhassa katsoa, millaisia tarjouksia saat, ja päättää sitten, hyväksytkö niistä jonkun.

Täytä lainahakemus Rahalaitoksella

Korot ovat edelleen alhaalla, nyt kannattaa kilpailuttaa lainat

Rahalaitos on kilpailuttanut suomalaisten lainoja tänä vuonna kymmenen vuoden ajan. Tänä aikana kulutusluottojen korot eivät ole kertaakaan olleet niin alhaalla kuin viimeisten kuukausien aikana.  Viime aikoina sääntelyn lisäksi myös pankkien kova kilpailu on pitänyt korkotasoa alhaalla ja nyt onkin hyvä aika kilpailuttaa vanhat lainat tai yhdistää monta suurempaa lainaa yhdeksi yhdistelylainaksi.

Lainojen yhdistämisellä tavoitellaan lainakulujen pienentämistä yhdistämällä useita lainoja ja luottoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi pienemmällä korolla. Usein asiakkaiden säästöt ovat olleet merkittäviä – jopa satoja euroja kuukaudessa.

Jos luottotietosi ovat kunnossa, mutta et ole saanut lainaa, voi muutos tuoda hyviä uutisia

Väliaikainen korkokatto lainoille aiheutti joillekin lainanhakijoille harmaita hiuksia. Vaikka luottotiedot ja muut perusedellytykset olivat kunnossa, lainahakemukset tuottivat vain kielteisiä vastauksia. 

Tämä johtui siitä, että pandemian alussa kulutusluottojen tarjoajat kiristivät kriteereitä lainanhakijoille turvatakseen lainan takaisinmaksun. Pankkien arvio lainojen riskitasosta nousi tietyillä asiakasryhmillä niin korkeaksi ettei heille voitu tarjota lainaa väliaikaisen lain määrittelemällä alle kymmenen prosentin korolla. Näin iso joukko suomalaisia joutui asemaan, jossa he eivät voineet saada lainaa normaalisti.

Nyt korkokaton poistuessa ja myös pandemiatilanteen hiljalleen hellittäessä lainaa on tarjolla myös niille, jotka väliaikaisesti on rajattu pois lainamarkkinoilta tiukentuneiden kriteerien vuoksi.  Nyt kannattaa siis tarkistaa tilanne lainanmyöntämisen kriteerien osalta Rahalaitos.fi kilpailutuspalvelussa.

 Kannattaa muistaa että Rahalaitos.fi -palvelun käyttäminen on myös täysin maksutonta ja et sitoudu nostamaan lainaa, vaikka käytkin testaamassa, millaisia säästöjä voisit saada lainat kilpailuttamalla.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme