Pohjoismaiset naapurimme ovat viime vuosina ryhtyneet talviurheilun lisäksi kilpasille myös suomalaisten pankkiasioinnista. Kilpailua käydään tiiviisti kotimaisten pankkiemme kanssa. Tässä kilpailussa suomalaisen kuluttajan etu on asioida entistä useammin ruotsalaisten ja norjalaisten pankkien kanssa. Syynä on se, että perinteiset suomalaiset pankit jäävät usein himmeämmille mitaleille nopeudessa ja joustavuudessa.

Nyt suomalaiset pankit – niin perinteiset, kuin uudet digipankit — ovat heränneet kilpailuun. Lainanottajalle tämä on positiivinen uutinen, sillä pankkien kilpailu ja lainojen kilpailuttamisen helppous pitävät korkotason alhaalla. Nyt onkin hyvä aika kilpailuttaa lainat ja selvittää mistä löytyy paras tarjous.

Testaa Rahalaitos.fi palvelussa, mistä saat edullisimman lainatarjouksen.

Vanhojen lainojen yhdistäminen jättää kuukausittain lisää raha käyttöön

Yhdistelylaina on rantautunut muista pohjoismaista Suomeen. Yhdistämällä useita pieniä lainoja, luottokorttilaskuja ja osamaksuvelkoja yhdeksi isommaksi lainaksi on lainanottajan mahdollista pienentää lainakulujaan.

Lainojen yhdistäminen voi tuoda säästöä ja helpotusta elämään usealla tavalla.

1. Lainakulut pienenevät, kun ei joudu maksamaan tilinhoitomaksuja ja laskutuslisiä erikseen useista lainoista. Useampaa lainaa maksettaessa näistä kertyy kuukaudesta huomattavia summia ilman, että niihin useinkaan kiinnittää huomiota.

2. Lainaa otettaessa eniten vertailussa painaa korko. Yhdellä suuremmalla lainalla on lähes aina mahdollista saada edullisempi korko, kuin mitä joutuu maksamaan useista pienistä lainoista.

3. Isommalle lainalle voi ottaa halutessaan myös pidemmän maksuajan ja kuukausittain maksettava erä voi olla pienempi, jolloin rahaa jää käyttöön aiempaa enemmän.

4. Myös aikaa ja vaivaa säästyy, kun maksettavana on vain yhden lainan lyhennykset kerran kuukaudessa. Tällöin laskuja ei tarvitse maksaa useita kertoja kuukauden aikana.

– Kokemuksemme mukaan yhdistelylainalla saadut säästöt ovat olleet merkittäviä – parhaimmillaan satoja euroja kuukaudessa. Kulutusluottojen korkotaso on nyt selvästi aiempia vuosia alempana ja niiden, joilla on useita vanhoja lainoja, on erityksen kannattavaa kilpailuttaa ja yhdistää vanhat lainat, kerrotaan Rahalaitokselta.

Testaa nyt lainojen yhdistämistä. Se on nopeaa, ilmaista eikä sido mihinkään.

Laita nyt Norjalaiset ja Ruotsalaiset kilpailemaan lainastasi

Lainakilpailua kiristävillä norjalaisilla ja ruotsalaisilla digipankeilla ei ole fyysisiä konttoreita Suomessa. Ne palvelevat kuitenkin suomen kielellä niin verkossa kuin puhelimitsekin, joten apua on aina saatavilla.

– Näiden pohjoismaisten digipankkien tarjoukset saat kätevimmin kerralla, käyttämällä meidän lainankilpailutuspalveluamme, joka on toiminut yli kymmenen vuotta Suomessa. Olemme kilpailuttaneet jo yli 350 000 suomalaisen lainoja, Rahalaitokselta muistutetaan.

Rahalaitos kilpailuttaa lainat kerralla useilla pankeilla ja lainantarjoajilla.

– Pyrimme aina etsimään hakijalle parhaan mahdollisen lainan pankkikumppaneiltamme. Lainojen kilpailutusta varten sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus sivuillamme. Hakemuksen lähettäminen ei sido vielä mihinkään, vaan voit rauhassa katsoa, millaisia tarjouksia saat, ja päättää sitten, hyväksytkö niistä jonkun, summataan Rahalaitokselta vielä.

Varmista, että saat parhaan mahdollisimman lainan – täytä hakemus Rahalaitoksen sivuilla ja katso, millaisen koron voit saada.