Ilmaiset talviaktiviteetit - Katso vinkit - Rahalaitos

Ilmaiset talviaktiviteetit - Hauskaa talvitekemistä ulkona ja sisällä

Talvi saapuu lumipeitteen, raikkaan ilman ja jäähileiden kera ja tuo tullessaan lukuisia mahdollisuuksia nauttia ulkoilusta monipuolisesti.

Jos mietit mitä voisit tehdä talvella ulkona, tässä on muutamia ehdotuksia hauskoista tekemisistä, jotka eivät rasita kukkaroasi ja tuovat hymyn huulille sinulle, ystävillesi tai koko perheellesi.

Ilmaiset talviaktiviteetit

Alle olemme listanneet yleisiä maksuttomia talviaktiviteetteja, jotka ovat suurin piirtein joka puolella Suome mahdollista toteuttaa ja harrastaa.

 • Hiihto: Hiihto on perinteinen talviaktiviteetti, joka sopii kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille. Löydät ympäri Suomen hyvin hoidettuja hiihtolatuja, joilla voit nauttia lumisista maisemista ja kasvattaa kuntoasi.
 • Lumikenkäily: Lumikenkäily on mahtava tapa tutustua lumisiin metsiin ja avoimiin maisemiin. Lumikenkien avulla voit liikkua helpommin syvässä hangessa ja sekä jyrkissä mäissä
 • Jääurheilu: Ota ilo irti luonnonjäistä ja kokeile jääkiekkoa tai luistelua. Monilla järvillä ja ulkokentillä pääset harrastamaan näitä aktiviteetteja ilmaiseksi.
 • Talviretkeily: Talviretkeily avaa oven upeille seikkailuille lumisessa luonnossa. Pakkaa termos kuumaa juotavaa sekä eväät ja lähde tutkimaan lumisia metsiä ja järvimaisemia..
 • Lumiaktiviteetit: Hyödynnä lumen tuomaa iloa ja rakenna lumilinna, tee lumiukko tai järjestä lumisota perheen tai ystävien kanssa. Lumi tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia luovuudelle ja leikille.
 • Valokuvaus: Talvinen maisema tarjoaa upeat kuvausmahdollisuudet. Nappaa mukaasi kamera ja tallenna hetket lumisista maisemista, jäätävistä järvenrannoista ja auringonlaskuista lumihangen yllä.

Talvi on täynnä mahdollisuuksia ja ulkoilu tarjoaa niistä parhaat. Riippumatta siitä, oletko harrastelija vai innokas ulkoilija, talvi tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja ulkoaktiviteetteihin.

Älä jää sisälle odottamaan kevättä vaan pukeudu lämpimästi ja lähde nauttimaan talven iloista ulos!

Vaellus

Vaeltaminen talvella tarjoaa monipuolisen aktiviteetin, yhdistäen fyysisen aktiivisuuden, luonnon kauneuden ja sosiaalisen vuorovaikutuksen. Talvisessa luonnossa liikkuminen tarjoaa raikasta ilmaa, rauhaa ja mahdollisuuden havainnoida talvielämän kauneutta. 

Vaellus on myös tehokas stressinlievittäjä ja innostava seikkailu uusien maisemien tutkimiseen. Talvivaellus tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia ja mahdollisuuden jakaa ne ystävien tai perheen kanssa, tehden siitä erinomaisen talviaktiviteetin.

Talvivaelluksesta voi tehdä myös pidemmän aktiviteetin. Eväät mahdollistavat koko päivän mittaisen vaelluksen ja teltan avulla voit viettää luonnon helmassa useammankin päivän.

Talvitelttailu

Talvitelttailu tarjoaa seikkailullisen tavan kokea talven lumiset maisemat. Talvitelttailuun on kuitenkin tärkeää varustautua oikein. Käytä telttailuun neljän vuodenajan telttaa, makuupussia, lämpimiä vaatteita ja eristettyjä makuualustoja. 

Ennakkovalmistelut, kuten sääennusteen tarkistaminen ja riittävien varusteiden mukaan ottaminen, ovat avainasemassa. Lisäksi talvitelttailuun kannattaa varata energiapitoista ruokaa ja juomaa.

Pulkkamäki

Pulkkamäen laskeminen on yksi iloisimmista ja yksinkertaisimmista talviaktiviteeteista. Pulkkamäki tarjoaa nimittäin hauskanpitoa koko perheelle.

Pulkkamäkiä löytää joka puolelta Suomea metsistä, kentiltä ja parhaimmillaan jopa omasta pihapiiristä. Pulkkamäkiharrastus on erityisesti lapsille hauskaa ja vanhemmat saavat tehtyä siitä urheiluaktiviteetin vetämällä lapset pulkalla perässään mäelle ja takaisin.

Koska pulkkamäen nouseminen ja laskeminen on fyysistä liikuntaa se aktivoi monia lihasryhmiä, erityisesti ylöskiipeämisen aikana. Hauskuuden lisäksi pulkkamäki tarjoaa siis terveellisen ja energisen tavan liikkua talvella, mikä on erityisen tärkeä asia talvella kun ulkona vietetty aika yleensä vähenee kylmän sään takia.

Mitä tehdä Helsingissä talvella?

Helsinki tarjoaa lukuisia ilmaisia talviaktiviteetteja, jotka mahdollistavat kaupungin kauneuden ja talvisen tunnelman kokemisen ilman suuria kustannuksia. 

Seuraavassa on muutamia vinkkejä talviaktiviteeteista Helsingissä.

 • Kävely keskustassa: Helsingin keskustan kauniista arkkitehtuurista voi nauttia talvellakin kävelemällä Esplanadin puiston läpi tai ihailemalla Senaatintoria. Keskustan alueet tarjoavat paljon nähtävää ja useat liikkeet tarjoavat yhtä lailla suuret shoppailumahdollisuudet myös talvella.
 • Helsingin kaupunginmuseo: Kaupunginmuseossa pääset aina ilmaiseksi ihastelemaan Helsingin kaupungin historiaa ja nykyhetkeä vaihtuvissa näyttelyissä.
 • Kirjasto Oodi: 5 vuotta täyttävä Helsingin keskustakirjasto Oodi, on upea paikka ilmainen vierailukohde. Oodissa voit kirjastopalveluiden lisäksi käydä kahviloissa, varata käyttöösi kokous- tai studiotiloja sekä osallistua erilaisiin tapahtumiin vuoden ympäri.
 • Kiasma: Helsingin keskeisellä paikalla löytyy Kiasma, nykytaiteen museo, joka perinteisen museon lisäksi toimii tapahtumapaikkana monille erilaisille tapahtumille vauvasta vaariin vuoden ympäri.
 • Yleiset saunat: Helsingissä toimii useita ympäri vuoden auki olevia yleisiä saunoja kuten Kulttuurisauna Hakaniemenrannassa, Löyly Hernesaarenrannassa sekä Allas Sea Pool Katajanokalla.
 • Tuomaan markkinat: 1.12-22.12 Senaatintorilla järjestettävät Tuomaan markkinat ovat Helsingin vanhin ja monien mielestä upein ulkona järjestettävä joulutori. Torilta löydät niin lahjapuoteja, kahvilapisteitä kuin ravintoloitakin.
 • Talvipuutarha: Helsingin talvipuutarhassa voit maksutta tutustua trooppisiin kasveihin ja nauttia lämpimästä ilmasta talven keskellä. Joulun alla talvipuutarhassa näkee myös sesonkiin kuuluvia kasveja.

Tampereen nähtävyydet talvella

Kuten Helsinki, myös Tampere tarjoaa monia ilmaisia talviaktiviteetteja, jotka mahdollistavat kaupungin lumoavan talvimaiseman kokemisen ilman suuria kustannuksia. Tässä vielä muutamia vinkkejä siitä, mitä voit tehdä Tampereella talvella:

 • Pyynikin näkötorni ja munkkikahvila: Pyynikin näkötornista avautuu upea näkymä Tampereelle, erityisesti talvella lumipeitteisenä. Voit vierailla näkötornissa ilmaiseksi ja löytyypä kyseisen paikan kahvilasta myös kaupungin parhaat munkit.
 • Näsijärven jäällä kävely: Tampereen Näsijärvellä sinun on mahdollista kävellä tai hiihtää jäällä aivan keskustan kupeessa. Järveltä löytyy myös Siilinkarilta mökkikahvila, josta löytyy niin suolaista kuin makeaakin evästä.
 • Näsilinna: Näsilinna on kaunis palatsi Tampereen keskustassa. Vaikka rakennus itsessään ei välttämättä ole aina avoinna ovat sen ympäristö ja puistoalue upeita tutkittavia paikkoja.
 • Saunat: Suomen saunapääkaupungissa löydät useita mahtavia yleisiä saunoja Kaupinojan ja Rauhaniemen saunoista Näsijärvellä aina saunaravintola Kuumaan Pyhäjärven rannalla..
 • Museot: Useat museot Tampereella tarjoavat ilmaispäiviä. Esimerkiksi perjantaisin sinun on mahdollista tutustua ilmaiseksi Vapriikkiin, Tampereen taidemuseoon sekä Milavidaan. Aina ilmaisia näyttelyitä pääset ihastelemaan muun muassa Werstaalla, poliisimuseossa sekä Vehoniemen automuseossa.
 • Keskustan Joulutori: Joulun aikaan Tampereen keskustorilla järjestetään joulutori, joka tarjoaa ilmaista jouluista tunnelmaa. Voit kierrellä torilla, nauttia joulumusiikista, ostaa käsityöläistuotteita  ja nauttia herkullisia ruokia.

Sisäaktiviteetit talvella

Koska kuitenkaan aina ei viitsi lähteä ulos, voivat talviaktiviteetit olla erittäin nautittavia ja monipuolisia myös sisätiloissa. Tässä on joitakin talviaktiviteetteja, jotka voi toteuttaa lämpimässä ja viihtyisässä sisäympäristössä:

 • Keilailu
 • Talviurheilupelit tietokoneella
 • Kylpylässä tai uimahallissa käyminen
 • Kuntosalien ryhmäliikuntatunnit
 • Yhdessä kokkailu tai leipominen
 • Kulttuuritapahtumat kuten taidegalleriassa, museossa tai teatterissa vierailu
 • Sisäkiipeilyradat

Nämä aktiviteetit tarjoavat vaihtoehtoja ulkoaktiviteeteille talvella ja mahdollistavat viihtyisän ajanvieton sisätiloissa, erityisesti kun ulkona on kylmä tai sääolosuhteet eivät ole suotuisat.

Ilmaiset sisäaktiviteetit talvella

Mikäli haluat keksiä jotain talvista tekemistä sisätiloissa, joka ei vaadi suurta budjettia, voi seuraavista aktiviteeteista löytyä sinulle mieleistä tekemistä:

Ilmaisia talviaktiviteetteja sisätiloissa tarjoavat monipuolisen valikoiman vaihtoehtoja, jotka sopivat eri ikäisille ja mieltymyksille. Tässä muutamia ideoita:

 • Leffamaraton kotisohvalla
 • Lukupiiri ystävien kanssa
 • Verkosta katsottava kotijooga tai -tanssitunti
 • Kotikuntosali
 • Podcastien kuuntelu
 • Digitaaliset peli-illat
 • Virtuaalimatkat verkossa
 • Opiskelu online-kursseilla
 • Lautapelit ja peli-illat
 • Käsityöt ja askarteluiltamat
 • Kirjoittaminen

Toivottavasti jakamistamme vinkeistä oli sinulle etua ja pystyt täyttämään talvipäiväsi mukavilla aktiviteeteilla!

Lue lisää artikkeleita:

Joululahjat.

Autolla ulkomaille.

Passin uusiminen.

Kesätapahtumat.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme