talous/kansainvaliset-digipankit-ovat-myllyttaneet-suomen-lainamarkkinat
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Kansainväliset digipankit ovat myllänneet Suomen lainamarkkinat – näin löydät luotettavan lainantarjoajan

Uuden ajan digipankit ovat haastaneet perinteiset isot pankit. Mutta mistä tavallinen kuluttaja tietää, mikä monista lainanmyöntäjistä on luotettava ja juuri häntä varten?

Suomen lainamarkkinat ovat viimeisten vuosien aikana muuttuneet merkittävästi, ja koko pankkiala on murroksessa.

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Perinteisten, yli satavuotiaiden kivijalkapankkien haastajiksi ovat tulleet norjalaiset, ruotsalaiset ja muut eurooppalaiset pankit, jotka rakentavat liiketoimintaansa digiajan tehokkuuden pohjalle. Ne myöntävät lainoja ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon asti.

Aivan uudenlaisilla digipankeilla ei ole yleensä lainkaan konttoreita Suomessa, vaan ne toimivat puhtaasti verkossa. Tämä mahdollistaa ketterämmän toiminnan, sillä näillä pankeilla ei ole takanaan massiivista organisaatiota.

Digipankkien vahvuuksia ovat tehokkaat ja nopeat lainankäsittelyprosessit ja mahdollisuus tarjota joustavaa laina-aikaa. Etenkin vakuudettomissa lainoissa korot ovat kilpailukykyisiä, ja alittavat pääsääntöisesti jo nyt reilusti syksyllä tiukentuvan kulutusluottojen korkokaton.

Vaikeaa verkossa toimivien pankkien kanssa on se, että niitä on niin paljon. Googlettamalla vastaan tulee suuri joukko erilaisia pankkeja ja luotontarjoajia, joista pitäisi osata summanmutikassa valita se itselleen paras.

Paitsi että ei tarvitse osata, jos käyttää apuna lainanvälittäjää, kuten Rahalaitosta.

Helpoin ja nopein tapa löytää lainantarjoaja

Kun haet lainaa lainanvälittäjän kautta sen sijaan, että lähettäisit hakemuksen suoraan valitsemallesi pankille, voit saada yhdellä kertaa useita tarjouksia eri pankeilta. Näin pääset itse rauhassa vertailemaan, mistä laina kannattaa ottaa.

Suomalainen lainanvälittäjä Rahalaitos tekee yhteistyötä 25 luotettavan pankin ja lainanmyöntäjän kanssa. Mukana on kansainvälisiä toimijoita, mutta myös kotimaisia.

Kansainvälisten digipankkien esimerkin myötä myös Suomeen on nimittäin syntynyt ketteriä vakuudettomia kulutusluottoja tarjoavia pankkeja ja lainanmyöntäjiä.

Käytännössä prosessi menee niin, että sinun tarvitsee täyttää vain yksi helppo ja yksinkertainen hakemus Rahalaitoksen sivuilla. Voit sitä ennen laskea alustavasti lainalaskurilla, kuinka suuri kuukausieräsi mahdollisesti olisi eri pituisilla takaisinmaksuajoilla.

Rahalaitos kilpailuttaa hakemuksesi puolestasi yhteistyöpankeillaan. Mahdolliset lainatarjoukset saat Oma Rahalaitos -palveluun, johon pääset kirjautumaan heti hakemuksen jätettyäsi.

Et ole tässä vaiheessa vielä sitoutunut mihinkään, ja kilpailutuspalvelu on täysin maksuton. Saat itse päättää, hyväksytkö jonkun saamistasi tarjouksista vai et. Jos hyväksyt, saat rahat tilillesi parissa päivässä, tai usein jopa saman päivän aikana.

Voit hakea Rahalaitoksen kautta 500-60 000 euroa tavallista vakuudetonta luottoa tai lainojen yhdistämistä, mikä on digipankkien suosituin tuote. Se tarkoittaa, että voit yhdistää aiemmat pienet luottosi ja osamaksusi yhdeksi isommaksi lainaksi.

Yhdistämisen suosio perustuu siihen, että sen avulla voi säästää jopa satoja euroja kuussa, kun lainan korko on suhteessa aiempia matalampi, eikä rahaa mene useisiin lainanhoitomaksuihin.

Haluaisitko säästää jopa satoja euroja kuussa? Kilpailuta laina Rahalaitoksella.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme