Katso vinkit kuinka voit säästää kesähankinnoissa

Kevätaurinko kasvattaa ostokuumetta – Katso miten voit säästää kesähankinnoissa

 

Koronatalvi on monilla siirtänyt isompien ostosten tekemistä. Kevään ja yhteiskunnan aukeamisen myötä ihmiset ovat alkaneet suunnitella isompia kodin ja vapaa-ajan investointeja.  Monet isommat hankinnat rahoitetaan lainalla. Näillä muutamalla vinkillä voit säästää selvästi kesän hankintojen rahoituksessa.

Kevään koittaessa alkavat koteihinsa sulkeutuneet suomalaiset miettimään kesää ja positiivisempia asioita. Harrastukset, matkailu ja uudet hankinnat siintävät jo toiveissa. Esimerkiksi kesämökki-, vene- ja autokauppa käy jo kuumana ja usko koronan hiipumisesta rokotusten myötä on monilla mielen päällä.  Patoutunutta tarvetta hankintoihin on ja lainaa tarjotaan aktiivisesti ostoksiin.  Ostoksilla kannattaa silti aina olla tarkkana, miten hankintansa rahoittaa. 

Jos otat lainaa hankintaan, muista kilpailutus

Kulutusluottojen korot ovat tällä hetkellä alempana kuin pitkään aikaan, mutta lainojen koroissa ja ehdoissa on edelleen suuria eroja. Kun keväthuuma iskee ja moottoripyörä tai vaikkapa uusi terassi paljuineen siintää silmissä, kannattaa pitää pää kylmänä ja kilpailuttaa investointeihin hankittava laina tarkasti.  Säästö lainakuluissa edullisimman ja kalleimman lainan välillä voi olla vuositasolla useita satoja euroja. Onneksi nykyään on todella helppo ja nopea hakea tarjoukset useilta pankeilta ja lainantarjoajilta yhdellä kertaa. Saaduista tarjouksista voi helposti valita omaan tarpeeseen sopivan lainan. Rahalaitoksen kilpailutuspalvelussa laina kilpailutetaan kerralla useilla lainantarjoajilla ja saat parhaat tarjoukset nähtäväksi hetkessä.

Vertaa lainatarjouksia helposti Rahalaitoksen kilpailutuspalvelussa.

Luottokortti on helppo muttei useinkaan halvin

Erilaiset pienet ja isommatkin hankinnat on helppo hoitaa luottokortilla, jos sellainen on käytössä.  Viimeisen vuoden aikana kulutusluottojen korot ovat kuitenkin sekä lainsäädännön että kilpailun ansiosta laskeneet alemmaksi kuin useiden luottokorttien korko. Monilla luottokorteilla vuosikorko on yli kymmenen prosenttia ja vaikka usein ajatellaan, että kortin saldo saadaan helposti nollattua seuraavana palkkapäivänä jää isoimmissa hankinnoissa usein luottoa kerryttämään korkeaa korkoa. Tämän vuoksi kannattaa miettiä luottokortin vaihtoehtona isompien ostosten rahoittamista kilpailutuspalvelusta otettavalla lainalla korttiluoton sijaan.

Yhdistämislaina tuo helpotusta kesän kulujen hallintaan

Jos sinulla on maksettavana kuukausittain useita lainanlyhennyksiä kannattaa miettiä lainojen yhdistämistä. Lainojen yhdistämisellä tavoitellaan kuukausittaisten lainakulujen pienentämistä. Usein yhdistämislainalla saadut säästöt ovat olleet merkittäviä – jopa satoja euroja kuukaudessa.

Kulutusluottojen korkotaso on laskenut ja vanhat lainat on usein otettu korkeamman koron aikana.  Useista lainosta maksetaan korkeamman koron lisäksi kuukausittaisia tilinhoitokuluja jokaisesta erikseen. Lainat yhdistettäessä lainakulut maksetaan vain yhdestä lainasta ja näin säästö kasvaa. Muutaman satasen säästö lainakuluissa voikin tuoda mukavasti lisää rahaa kesäkassaan.

Kokeile lainojen yhdistämistä Rahalaitos.fi -palvelussa.

 

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme