Korot ovat pudonneet

Nyt on oikea aika kilpailuttaa kulutusluotot – Alhaisimmat korot kymmeneen vuoteen

Kulutusluottojen korot ovat pudonneet alimmilleen Rahalaitos.fi palvelun kymmenen vuotisen historian aikana. Nyt voit säästää pienellä vaivalla lainakuluissa kilpailuttamalla vanhat lainasi.

Rahalaitos selvitti  palvelunsa kautta nostettujen kulutusluottojen korkotasoa. Palvelun käyttäjien nostamissa lainoissa korkotaso on laskenut merkittävästi parin viimeisen vuoden aikana ja tämän vuoden alussa lainojen korot ovat olleet ennätysalhaalla Rahalaitos.fi palvelun kymmenvuotisen historian ajalta.

Koron laskuun ovat vaikuttaneet yleisen korkotason lisäksi tiukentunut lainsäädäntö ja pankkien välinen kilpailu asiakkaista. Nämä kaikki yhdessä ovat aiheuttaneet tilanteen, jossa tuoreenkin lainan uudelleen kilpailuttaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä. Helmikuussa nostettujen lainojen korko Rahalaitos.fi -palvelussa on keskimäärin yli kolme prosenttiyksikköä alhaisempi kuin vuosi sitten. Vertailussa on käytetty pankkien tarjoamien lainojen sopimuskorkoja, jotka ovat voimassa tilapäisen korkokaton jälkeen.

Lainojen yhdistäminen voi tuplata säästön

Odotetusti tässä tilanteessa yhdistelylainojen suosio on myös jatkanut kasvuaan.  Kulutusluottojen korkojen laskettua alemmas, on niiden korkotaso usein alhaisempi kuin luottokorteilla ja kalliimmissa hankinnoissa käytetyissä osamaksusopimuksissa. Nyt kannattaakin ehdottomasti tarkastaa kaikki aiemmin otetut luotot ja yhdistää ne samalla kun kilpailuttaa lainoja.

Yhdistelylainojen kasvu kuvaa hyvin lainanhakijoiden tietoisuutta korkotason ja lainsäädännön muutoksista ja sen merkityksestä lainan koroille ja kuluille, kerrotaan Rahalaitokselta.

Lainojen yhdistämisellä voidaan saavuttaa alhaisemman koron lisäksi merkittäviä säästöjä myös lainakuluissa, koska yhtä lainaa lyhennettäessä maksetaan lainanhoitokulut vain yhdestä lainasta, kun aiemmin ne ovat kertyneet jokaisesta lainasta ja luotosta erikseen.

Näin säästöt kertyvät

Jos esimerkiksi 15 000 euron lainoista maksetaan keskimäärin 11 % vuosikorkoa ja korko laskee seitsemään prosenttiin, syntyy vuodessa säästöä 600 euroa pelkästään korkohyötynä. Jos aiempien neljän luoton tilinhoitomaksut ovat olleet yhteensä 20 euroa/kk ja uudesta lainasta maksetaan tilinhoitomaksuna 5 euroa kuukaudessa, syntyy näistä vuodessa 180 euron säästö. Tässä esimerkkitapauksessa asiakas säästää siis vuodessa pelkästään lainakuluissa 780 euroa. Suuremmilla lainasummilla säästö voi olla vielä merkittävästi suurempi.

Lainatarjoukset ovat tietysti aina asiakaskohtaisia ja kilpailutuksella saatu hyöty voi olla keskimääräisten lukujen perusteella laskettua esimerkkiä pienempi tai suurempi. Helpoimmin selvität, kuinka sinä voit hyötyä lainojen kilpailuttamisesta ja yhdistämisestä ilmaisessa Rahalaitos.fi -palvelussa.

Kokeile nyt millaisia tarjouksia sinä voit saada.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme