talous/kulutusluottojen-saannot-uusiksi-nain-hyodyt-korkokatosta

Kulutusluottojen säännöt menivät uusiksi – Näin saat kaiken irti lakimuutoksesta

Suomessa tuli syyskuun alussa voimaan vakuudettomia kulutusluottoja rajoittava laki, jonka mukaan lainojen nimelliskorko saa olla korkeintaan 20 prosenttia ja lainan hoidosta aiheutuvat kulut korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Lainan hakijalle tämä on tietysti hyvä uutinen, sillä luotoista ei voida enää periä kohtuuttoman suuria korkoja ja kuluja.

Siksi jokaisen, jolla on tällä hetkellä kulutusluottoja, tai joka suunnittelee sellaisen hakemista, kannattaa huomioida muutama asia.

1. Vanhat lainat eivät päivity

Vanhat, ennen lakimuutosta otetut lainat eivät muutu automaattisesti, vaan ne täytyy itse päivittää uuden korkolain mukaisiksi.

Samalla on totta kai hyvä kilpailuttaa laina ja katsoa, millaisen koron siihen voisi parhaimmillaan saada. Jos kilpailuttaminen tuntuu vaikealta ja aikaa vievältä, kannattaa kääntyä Suomen johtavan lainanvälittäjän Rahalaitoksen puoleen.

Kun täytät hakemuksen Rahalaitoksen sivuilla, se kilpailutetaan jopa 25 yhteistyöpankilla. Saamasi lainatarjoukset tulevat Oma Rahalaitos -palveluun, johon pääset helposti kirjautumalla vertailemaan tarjouksia. Palvelussamme voit itse päättää, hyväksytkö jonkun tarjouksista.

2. Laske aina kokonaiskorko

Vaikka korkokatto rajoittaa lainasta perittäviä kuluja, kannattaa silti olla tarkkana lainan ehtojen kanssa. Etenkin pienten lainojen kohdalla korko ja kulut voivat edelleen nousta suhteessa kalliiksi, varsinkin jos niistä peritään maksimin mukaiset 150 euron vuosikulut.

20 prosentin korkokatto koskee lainan nimelliskorkoa. Rahalaitoksen kilpailutuspalvelussa lasketaan kuitenkin myös lainan todellinen vuosikorko, joten lisäkulut eivät pääse yllättämään.

3. Käytä muutos hyväksesi

Lakimuutos on pakottanut useat lainantarjoajat tarkastamaan korkojaan alaspäin. Jos sinulla siis on ennestään useampia kulutusluottoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkoja, on nyt loistava tilaisuus kilpailuttaa ne uudelleen ja yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi.

Rahalaitoksen kautta lainojen yhdistäminen on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Täyttämällä yhden hakemuksen Rahalaitoksen sivuilla, voit hakea lainojen yhdistämistä 60 000 euroon asti.

Täytä nyt lainahakemus muutamassa minuutissa ja näet millaisen koron sinä voisit saada lainaasi.

Lainan kilpailutus 60 000 € asti
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme