talous/lainat-kannattaa-yhdistaa-heti

Onko sinulla lainoja ja kulutusluottoja? 5 syytä miksi kannattaa yhdistää ne heti

Lainojen yhdistämisestä puhutaan paljon, ja siihen on yksi olennainen syy: Se oikeasti kannattaa. Lainojen yhdistäminen on auttanut jo lukuisia suomalaisia säästämään rahaa ja saamaan taloutensa paremmin hallintaan.

Lainojen yhdistäminen onnistuu helpoimmin, kun täytät lainahakemuksen Rahalaitoksen sivuilla. Hae saataville tiedot nykyisistä lainoistasi ja niiden lyhennysten summista, ja hae uudelleenrahoituslainaa lainojen kokonaissummalle. Rahalaitoksen kautta voit hakea lainaa 60 000 euroon asti.

Rahalaitos kilpailuttaa hakemuksesi yhteistyöpankeillaan, ja voit vertailla tarjouksia helposti Oma Rahalaitos -palvelussa. Tässä vaiheessa et ole vielä sitoutunut mihinkään, vaan voit rauhassa tutustua saamiisi tarjouksiin.

Vieläkö epäröit? Tässä sinulle viisi syytä siihen, miksi niin moni on jo innostunutlainojen yhdistämisestä.

1. Matalampi korko

Tämä on tietysti merkittävin syy yhdistää pienemmät lainat yhdeksi isommaksi. Yhdessä isossa lainassa on lähes aina suhteessa pienempi korko kuin useissa pienissä lainoissa. Muista, että voit yhdistää kerralla kaikki luottosi ja osamaksusi – myös esimerkiksi luottokorttivelat ja verkkokauppojen osamaksusaldot.

Rahalaitoksen asiakkaat ovat säästäneet lainojen yhdistämisellä jopa useita satoja euroja kuukausittaisista kuluistaan. Yhtenä esimerkkinä aiemmassa artikkelissamme kerrottiin, kuinka Jukka yhdisti yhteensä 50000 arvoiset remonttilainansa ja säästää sen myötä 447 euroa kuussa.

2. Helpotat taloutesi hallintaa

Etenkin kesällä, kun aikaa vietetään kesämökeillä ja matkustetaan enemmän, kannattaa elämästä tehdä mahdollisimman huoletonta. Kun yhdistät kaikki mahdolliset lainasi kulutusluotoista luottokorttivelkoihin, sinulle jää vain yksi lasku ja yksi eräpäivä kuussa muistettavaksesi.

Mikään ei ole niin ärsyttävää, kuin juuri ennen palkkapäivää koittava eräpäivä, jonka on unohtanut. Mitä vähemmän laskuja kuukaudessa tulee, sen helpompaa on pitää omaa taloutta hallinnassa ja suunnitella tulevia kustannuksia.

3. Ylimääräiset kulut kuriin

Yleensä lainojen vertailussa puhutaan vain korosta, mutta lainoihin liittyy aina myös muita kuluja. Kuukausittain peritään myös lainanhoitomaksu, ja jotkut yritykset saattavat periä myös muita lisiä esimerkiksi laskutuksesta.

Kun yhdistät lainasi Rahalaitoksen kautta, saat jatkossa vain yhden lyhennyslaskun kuukaudessa, ja maksat myös yhdet lainanhoitokulut. Yhdistäminen säästää siis rahaa myös muista kuluista.

4. Korko muuttuneen lain mukaiselle tasolle

Suomessa astui 2019 syyskuussa voimaan lakimuutos, joka rajaa kulutusluottojen korot 20 prosenttiin ja vuotuiset lainanhoitokulut korkeintaan 150 euroon. Käytännössä suomalaisilla on kuitenkin vielä lainoja, joissa korot jakulut ovat tätä korkeammat, sillä lakimuutos koskee vain 1. syyskuuta ja sen jälkeen myönnettyjä lainoja.

Jos siis kulutusluottosi tai luottokorttisi on myönnetty ennen viime vuoden syyskuuta, on hyvin mahdollista, että niiden korot ovat vielä korkeammat kuin uuden lain mukaan sallitaan. Siinä tapauksessa on ehdottoman tärkeää yhdistää lainat pian.

5. Asioi luotettavan, suomalaisen lainanvälittäjän kanssa

Kulutusluottoja myöntäviä tahoja ilmestyy koko ajan lisää, ja pelkästään googlettamalla voi olla vaikeaa löytää sellaista yritystä, joka olisi varmasti luotettava, ja jonka ehdot olisivat parhaat mahdolliset.

Suomen johtava lainanvälittäjä Rahalaitos ei itse myönnä lainaa, vaan etsii asiakkaalle parhaat tarjoukset luotettaviksi todetuilta yhteistyöpankeiltaan ja -lainanmyöntäjiltään. Rahalaitoksen suomenkielinen asiakaspalvelu palvelee kaikissa mieleen nousevissa kysymyksissä.

Kokeile Rahalaitoksen sivuilla, millaisen koron voisit saada uudelle lainallesi. Hakeminen on ilmaista, eikä sido mihinkään.

Lainan kilpailutus 60 000 € asti
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme