talous/lainojen-yhdistaminen-kannatti
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Lainojen yhdistäminen kannatti – perhe säästää yli 500 euroa kuussa!

Helpoin tapa säästää jopa satasia kuussa on yhdistää eri lainat yhdeksi järkeväksi kokonaisuudeksi.

Tuntuuko, ettei säästöön tahdo jäädä mitään kuukausittaisten menojen jälkeen? Rahaa voi nipistää säästöön tekemällä järkeviä kulutusvalintoja arjessa. Aivan ensimmäiseksi kannattaa kuitenkin tarkistaa, ettei lainojen hoito vie tililtä yhtään ylimääräistä. Isommat ja pienemmät hankinnat vuosien varrella kerryttävät erilaisia lainoja ja niiden hoitokustannuksia.

Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Jos lainaa joutuu maksamaan kuukausittain useaan eri paikkaan, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä, sillä jo pelkistä tilinhoitomaksuista saattaa kertyä kuukaudessa merkittävä summa. Lainojen yhdistäminen voi tuoda yllättävänkin suuria säästöjä.

Lainanhoitokulut puolittuivat

Suomalaisen lainanvälittäjän Rahalaitoksen avulla voi kilpailuttaa ja yhdistää vanhoja lainoja aina 60 000 euroon asti. Rahalaitoksen tyytyväisiin asiakkaisiin kuuluu muiden muassa tamperelainen Laaksosen perhe. Nelihenkinen perhe asuu omakotitalossa, jota on päivitetty remontilla. Asuntolainan lisäksi perheelle on kertynyt velkaa autosta, veneestä, remontista ja luottokorteista. Tällaisia summia Laaksosen perheen muiden lainojen lyhennykseen kului kuukausittain:

Autolaina: 2500 €, lyhennys 130 €/kk
Remonttilaina: 18 000 €, lyhennys 295 €/kk
Venelaina: 10 000 €, lyhennys 350 €/kk
Luottokorttilainat: 4500 €, lyhennys 150 €/kk

Asuntolainan lisäksi muita lainoja oli kertynyt maksettavaksi siis 35 000 euroa, ja niiden lyhennyksiin kului kuukaudessa yhteensä 925 euroa. Lainojen todelliset vuosikorot vaihtelivat 12-22 prosentin välillä.

– Etsimme keinoa vähentää kuukausittaisia lainanhoitokuluja ja helpottaa muutenkin lainojen maksamista. Niinpä päätimme yhdistää kulutusluotot, perheen äiti kertoo.

Joustoa lainanmaksuun

Laaksoset kilpailuttivat lainansa Rahalaitoksen kautta ja saivat heti useita lainatarjouksia.

– Valitsimme sopivimman tarjouksen alhaisimman koron ja sopivan lainaerän perusteella. Laina otettiin 35 000 euron summalle 15 vuoden maksuajalla. Todellinen vuosikorko lainalla oli 11,9 prosenttia ja lainan kuukausieräksi tuli 420 euroa.

– Yllätyimme, kuinka paljon säästöä lainojen yhdistäminen toi. Lainanhoitokulumme laskivat yli 500 euroa kuukaudessa! Vaikka maksuaikaa on 15 vuotta, voimme maksaa lainan takaisin nopeammin sitten, kun taloustilanne antaa siihen mahdollisuuden

Lainojen yhdistäminen toi Laaksosille paitsi toivottuja säästöjä, myös joustoa ja helpotusta lainan hoitoon, kun maksettavana on asuntolainan lisäksi vain yksi laina.

Haluaisitko sinäkin säästää jopa satoja euroja kuukaudessa? Kilpailuta lainat Rahalaitoksella nyt.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme