talous/piia-saastaa-yli-300-euroa-kuukaudessa-laskeneen-korkokaton-ansiosta

Joskus elämäntilanne vaikuttaa taloustilanteeseen nopeasti. Lue miten voit säästää merkittäviä summia kuukausittain yhdistelemällä lainasi.

Piia päätti hyödyntää laskeneen korkotason – Säästöä yli 300 euroa kuukaudessa.

Piia, 45, on Espoolainen perheenäiti, jonka taloustilanne alkoi luisumaan eron jälkeen. Vaikka Piialla on selvästi suomalaisten keskiarvopalkkaa korkeammat tulot ja vakituinen työ esimiestehtävissä, hän huomasi henkilökohtaisen taloutensa menevän huonoon suuntaan.

Hän ei halunnut lasten kärsivän vanhempien eron vuoksi. Vuokranmaksu yksin ja halu pitää kiinni eroa edeltävästä elintasosta alkoi kuitenkin johtamaan lainojen kerääntymiseen. Julkisuudessakin ollut korkolain tiukentuminen ja uutiset korkotason laskusta saivat Piian kiinnostumaan mahdollisesta yhdistää kulutusta varten otetut luottonsa ja hän päätti kilpailuttaa lainansa Rahalaitoksella.

Tältä lainoihin kuluvat menot näyttivät ennen ja jälkeen kilpailuttamisen ja lainojen yhdistämisen.

Lainaa on kertynyt lainaa seuraavasti:

Laina Lyhennys
Autolaina 15000 € 250 e /kk
Remonttilaina 4800 € 97 e /kk
Kulutusluotto 2000 € 100 e /kk
Osamaksu huonekalut 3000 € 60 e /kk
Luottokortti a 2000 € 100 e /kk
Luottokortti b 1500 € 100 e /kk

Lainoja yhteensä 28 300e, lyhennykset yhteensä 707e/kk

Kun Piia valitsi Rahalaitoksen lainavertailun kautta edullisimman saamansa tarjouksen, hän päätyi yhdistämään lainansa yhteen suurempaan 30 000 euron lainaan. Nyt hän lyhentää lainaa yhdeksän vuoden maksusuunnitelmalla ja 387 euron kuukausierillä.

Näin hänen kuukausittainen lyhennyseränsä laski 320 euroa aikaisemmasta summasta ja korkotaso putosi reilusti aikaisempiin lainoihin nähden. Yhdistelylainan korko on hänellä nyt reilusti alle 10 %, kun se useissa aiemmissa lainoissa oli ollut lähellä 20 % tasoa.

Piia kokee elämänsä helpottuneen myös siinä, että hänellä on muistettavana enää yksi lyhennyspäivä kuukaudessa. Tällä tavalla hänen on huomattavasti helpompi pitää perheen talous järjestyksessä, kun erillisten lainojen maksut eivät enää eräänny useampana päivänä kuukaudessa. Tämä varmasti ilahduttaisi ja tasapainottaisi perheen kuin perheen taloudenhoitoa.

Rahalaitos muistuttaa, että lainojen yhdistämisellä voi vaikeassa elämäntilanteessa käsistä karanneen taloustilanteen saada haltuun. Tällä hetkellä on erittäin hyvä aika kilpailuttaa ja yhdistää lainat, koska korkotaso on laskenut. Mitä nopeammin tilanteessa toimii, sitä enemmän etua saa myös vuoden loppuun voimassa olevasta väliaikaisesta korkokatosta.

Täytä nyt lainahakemus muutamassa minuutissa ja näet millaisen koron sinä voisit saada lainaasi.

Lainan kilpailutus 60 000 € asti
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme