Pohjoismaiset yhdistamislainat

Ruotsalaiset pankit kiristävät kilpailua Suomen lainamarkkinoilla -säästöä jo tuhansille suomalaisille

Korkotason lasku ja Pohjoismaisten pankkien kilpailu on vienyt tilan vanhoilta pikavippien tarjoajilta. Joustavat ja edulliset ruotsalaiset ja norjalaiset pankit tarjoavat vanhojen lainojen yhdistämistä aktiivisesti. Näin voit säästää yhdistelylainan avulla.

Suomalaiset kivijalkapankit ovat saaneet viime aikoina kovia kirittäjiä meille rantautuneista kansainvälisistä digipankeista. Iso osa näistä uudenlaisista kevyestä kulurakenteesta etua hakevista pankkitoimijoista tulee Ruotsista ja Norjasta, joissa perinteisesti on osattu hyödyntää nopeasti uusia digitaalisia liiketoimintamalleja.

Etenkin kulutusluotoissa, mutta myös luottokortti- ja talletusmarkkinoilla digipankit tarjoavat uudenlaisia ratkaisuja. Erityisen paljon käytetty palvelu on ollut verkon kautta haettava yhdistelylaina. Siinä vanhoja korkeammalla korolla olevia lainoja, luottokorttivelkoja ja osamaksusopimuksia maksetaan pois yhdellä isommalla ja edullisemmalla lainalla. Monet digipankit hoitavat jopa vanhojen lainojen poismaksun kuluttajan puolesta ja näin laina-asiat saa järjesteltyä helposti ja nopeasti uusiksi samalla kun säästää kuukausittaisissa lainakuluissa.

Asiakaspalvelua joustavasti suomen kielellä

Vaikka uudet ulkomaiset pankit toimivat verkon kautta ilman konttoriverkostoa, ne palvelevat silti asiakkaitaan monikanavaisesti suomen kielellä. Kaikilla Rahalaitoksen kanssa yhteistyötä tekevillä lainantarjoajilla on suomenkielinen asiakaspalvelu, jonka kanssa käytännön asiat toimivat sujuvasti niin sähköpostilla kuin puhelimitsekin.

Lainojen yhdistäminen on nyt erityisen kannattavaa

Lainojen yhdistämisellä tavoitellaan lainakulujen pienentämistä, ja hyvin usein saadut säästöt ovat olleet merkittäviä – jopa satoja euroja kuukaudessa. Kulutusluottojen korkotaso on laskenut ja niiden, joilla on useita vanhoja lainoja, on erityksen kannattavaa kilpailuttaa ja yhdistää vanhat lainat.

Viimeisen kahden vuoden aikana lainsäädännöllä on rajattu kulutusluottojen korkoja useita kertoja. Lakimuutokset eivät vaikuta taannehtivasti vanhoihin lainoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että jos laina on otettu aikaisemmin, ei esimerkiksi vuoden vaihteessa voimaan tullut väliaikainen korkokatto muuta nykyistä korkoa mitenkään.

Vuoden 2021 korkokatto rajoittaa vain sellaisten lainojen nimelliskorot 10 prosenttiin, jotka nostetaan uuden väliaikaisen lainsäädännön aikana. Aiemmin tehdyt sopimukset jäävät näin uuden korkokaton ulkopuolelle. Eli jos haluaa saada lainakuluihin säästöä korkokaton avulla, on vanha laina kilpailutettava uudestaan ja maksettava pois uudella lainalla. Uutta lainaa otettaessa kannattaa lukea lainasopimus tarkkaan sillä varoituksena kannattaa huomioida, että lainan korko saattaa nousta 1.10.2021, jos lainasopimuksessa on sovittu yli 10 prosentin korosta.

Kokeile lainojen yhdistämistä Rahalaitoksella. Se on nopeaa, ilmaista eikä sido mihinkään.

Kilpailuttamalla varmistat, ettet maksa liikaa korkoja yhdistelylainasta

Rahalaitos kilpailuttaa yhdistelylainan jopa 25 pankilla ja lainantarjoajalla, joiden kanssa se tekee yhteistyötä. Lainojen yhdistämistä suunnittelevan tarvitsee vain koota yhdistettävien lainojensa tiedot ja täyttää yksi hakemus Rahalaitoksen sivuilla. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua vielä mihinkään, vaan voit rauhassa katsoa, millaisia tarjouksia saat, ja päättää sitten, hyväksytkö niistä jonkun.

Kilpailuttaminen kannattaa, vaikka vanhojen lainojesi korot olisivatkin alle 10 prosentin. On hyvin mahdollista, että löydät silti lainantarjoajien koventuneen kilpailun ansiosta paremman tarjouksen Rahalaitoksen yhteistyökumppaneilta. Yhdistelylainan avulla on mahdollista säästää kymmeniä, jopa satoja euroja kuukaudessa.

Varmista, että saat parhaan mahdollisimman lainan – täytä hakemus ja katso, millaisen koron voit saada.

 

 

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme