Rahalaitos TVOF Behind the Scenes3

Tuliko Tampereen laulavalle rekkakuskille täystyrmäys vai jatkuuko tie kohti tähtiloistoa?

The Voice of Finlandin ehkä jännittävin karsintavaihe on nimeltään Knockout, jota voidaankin pitää nimensä mukaisesti tyrmäävänä suurelle osalle kilpailijoista. Tähän mennessä laulajien on täytynyt jo suoriutua ensimmäisen Ääni ratkaisee -vaiheen lisäksi kihelmöivästä kaksintaistelusta. Nyt  joukkoa karsitaan kovalla kädellä ja puolet kovalla työllä tänne selvinneistä pudotetaan pois. Esiintymisten jälkeen valmentajat laittavat kilpailijat neljälle tuolille järjestykseen ja ilman tuolia jääneet putoavat pois. Jokaisen valmentajan joukkueesta neljä kilpailijaa selviää jatkoon ja tuleviin livelähetyksiin.

Rahalaitos Behind the Scenes on seurannut Tamperelaisen Ira Mikkosen taivalta The Voice Of Finland kisassa. Alla olevassa videossa Ira kertoo kokemuksistaan ohjelman Knockout vaiheesta ja miten hän on valmistautunut kilpailuun.

 

Komeasti jatkooon Knockout vaiheesta

Ira Mikkosen Knockout esitys The Voice of Finlandissa meni upeasti ja hän varmisti paikkansa jatkoon ensimmäisten joukossa. ”Sain Knockoutiin tosi hyvän biisin ja onnistuin tekemään siitä oman näköisen. Se vissiin tuotti tulosta, koska mää istuin ykköspenkillä oikeastaan koko ajan. Tuli hyvä fiilis, vaikken kyllä yhtään muista miten se oma veto meni. Mutta vissiin ihan hyvin. ” Ira kertoo. Lopulta Victoria Lindqvist pudotti Iran kakkospenkille, mutta siinä vaiheessa paikka livelähetyksiin oli jo varmistunut.

Ira esiintyi tiiminsä viidentenä laulajana ja joutui odottamaan vielä kuuden laulajan esitykset tuolihyllyllä jännittäen. ”Se oli siistiä. Sitten kun pääsi ykköstuolille, piti itsekseen mielessään laskeskella omaa tilannetta kun laulajat tuli mun jälkeen. Jossain kohtaa hoksas että ei perkele mää oon liveissä. Tuli semmonen fiilis että hetkonen - mää en voi enää pudota ja sitten vaan yrittää hillitä itseään siellä tuolilla.” Ira hykertelee. Knockouttien kuvauspäivä Turun Logomossa oli tosi pitkä, mutta lopulta puolenyön jälkeen Ira pääsi väsyneenä mutta hyvillä mielin ajamaan kotia kohti.

Biisien valinta on avainroolissa jatkoon pääsyssä

Tiukassa kilpailutilanteessa pienet asiat ratkaisevat. Yksi oleellisimpia asioita on oikean biisivalinnan tekeminen. Sitä päätöstä laulaja ei joudu onneksi yksin tekemään, vaan valmentaja on tukena valinnassa.

Ira lauloi knockout vaiheessa Irinan kappaleen Yksin.  Biisivalinnat tehdään yhdessä valmentajan kanssa, miten Ira on kokenut yhteistyön toimivuuden? ”Mun mielestä on hyvä, että siinä on ulkopuolinen korva kuuntelemassa, mikä biisi saattais olla mulle hyvä. Mulla oli alkuun mielessä ihan selkeästi joitain biisejä, että joo tän mä haluun vetää. Mutta kun jälkeenpäin miettii, niin oli ehkä ihan hyvä etten vetänyt kyseistä biisiä.” Iran mielestä ilman ulkopuolista apua olisi voinut helposti valita liian itsestään selviä biisejä ja ilman riskinottoa ei tässä kisassa pärjää.

Treeniä kotona ja studioilla

Kun biisi on valittu annetaan laulajille työstettäväksi biisipohja, joka on typistetty alkuperäisestä biisistä niin että se mahtuu laulajalle varattuun 90 sekunnin esitysaikaan. Sitä pohjaa laulajat sitten treenaavat kotona niin paljon kuin pystyvät.  ”Itse tein sillä tavalla, että äänitin kotistudiovehkeillä biisiä ja sitten sain kuunneltua, jos siellä on selkeästi jotain sellaisia kohtia, mitä pitäisi muuttaa.” Ira kertoo.

”Maijan kanssa me juteltiin sen verran, että kun biisi oli päätetty, niin olin joistain asioista epävarma vielä lavatreeneissä ja hain Maijalta vielä varmistusta.” Ira kertoo. Hän oli tehnyt vähän muutoksia biisin tiettyihin kohtiin ja Maija auttoi sparraamaan ovatko muutokset hyviä vai vedetäänkö jossain kohtaa yli vai pitäisikö vielä laittaa lisää jotain. 

Voicen treenauksen lomassa Ira on ehtinyt työstämään myös omaa musiikkia yhdessä tuottaja Olli Anttilan kanssa Astral Studioilla. Oman musiikin tekeminen on edelleen tärkeintä Iralle ja uusia biisejä on tekeillä julkaistavaksi tulevaisuudessa.

Seuraavaksi matka käy kohti TVOF livelähetyksiä. Millainen olo Iralla on nyt, kun paikka livelähetykseen selvisi?  ”En mää oikein tiedä. Jotenkin on tosi odottava fiilis ja nyt kun saatiin tietää mitä pääsen laulamaan liveissä, niin oon tosi fiiliksistä biiseistä ja odotan vaan, että pääsen treenaamaan niitä kunnolla.” Jännitystä Ira kieltää silti tuntevansa. ”Oon tosi huono jännittään asioita etukäteen. En osaa olla jännityksissä, mutta ehkä sitten kun livet lähenee ja alkaa tajuamaan, että kohta pitää mennä miljoonayleisön eteen ja jos mokaa jotain niin se tulee suorana pihalle.”

Nyt kun kokemusta tv-kuvauksista on jo ehtinyt kertyä, niin millaista on laulaa TV yleisölle? ”Kameroille esiintyminen on oikeastaan aika erilaista nyt koronan takia. Yleisöä kun ei ole, niin se on aika tyhjä fiilis. Varsinkin ääni ratkaisee vaiheessa, kun laulaa tuolien selille, niin ei saa oikein mistään tukea. Keikoilla on tottunut siihen, että saa jonkinlaisen vuorovaikutuksen aikaan, mutta kameroiden kanssa pitää vaan ajatella laulavansa niille ihmisille kameroiden takana.” Ira kertoo.

Seurassa jaksossa kyselemme Iralta onko jännitys alkanut nousemaan kun livelähetykset ovat juuri edessä. Täältä pääset myös lukemaan Iran ajatuksia Ääni ratkaisee ja Kaksintaistelu vaiheista.

 

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme