Rahalaitos TVOF Behind the Scenes4

Ira Mikkonen ei jännitä The Voice of Finland finaaleita – toivoo ohjelmasta potkua artistiuralle

Rahalaitos on mukana The Voice of Finland ohjelman kumppanina ohjelman kymmenenvuotis- juhlakaudella. Rahalaitos Behind the Scenes artikkeleissa katsojat pääsevät kurkistamaan myös ohjelman kulissien taakse.

Olemme seuranneet Tamperelaisen Ira Mikkosen tietä ohjelman alusta pian alkaviin The Voice of Finland livelähetyksiin asti. Tähän vaiheeseen on selviytynyt kustakin neljästä tiimistä neljä laulajaa kovan karsinnan kautta.  Ensimmäisessä livelähetyksessä joukko pienenee taas puoleen, kun jokaisesta tiimistä valmentaja valitsee yhden laulajan jatkoon, yleisöäänestyksellä valitaan toinen jatkoonpääsijä ja kaksi kilpailijaa saa pakata tavaransa ja lähteä tavoittelemaan unelmiaan artistina muuta reittiä.

Tavoitteena elättää itsensä laulajana

Artistin uraa tavoittelee myös Ira, joka on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tehdä ja julkaista omaa musiikkia pitkään jo ennen The Voice of Finlandiin osallistumistaan.

-  Ylipäätään se syy miksi lähdin tuohon kisaan, vaikka on jo jonkin verran artistitaustaa oli se, että lähdin hakemaan jalansijaa alalle, kokemusta ja kontakteja. En lähtenyt kisaan niinkään ohjelmaformaatin takia, vaan ajattelin, että Ihmisiltä, jotka on tehnyt tätä vuosia saa vinkkejä omaan hommaan, Ira kertoo

Aiemmin Ira on kertonut ettei osaa jännittää ohjelman kuvauksia ja esityksiä juurikaan ennakolta. Mitä sitten, jos pääset finaalin?

- Jos pääsisin finaaliin, niin se ois aika hienoa tietysti, mutta en mää osaa ajatella sitä. Se tulee, jos tulee. Alkaa pian vaan ärsyttämään, jos ei pääsekään finaaliin, niin ei sitä halua miettiä etukäteen.

Matka The Voice of Finlandissa on ollut jo melko pitkä.  Kysyimme Iralta millaisia mokia tai tilanteita esitysten ulkopuolella on tullut vastaan.

- Ei onneksi tule mitään emämokaa mieleen. Nuo välihaastattelut ohjelmassa on kyllä aika mielenkiintoisia. Mua ei oikeastaan juurikaan mietitytä miten biisit on mennyt, mutta se mitä on sanonut haastatteluissa kylläkin. Haastattelut tulee tosi nopeasti. Sut otetaan lavalta ja kuskataan haastatteluun, kun aivot on vielä ihan narikassa. Siinä sitten yrität lähteä jotain sössöttämään ja suusta tulee yleensä jotain tosi fiksua tekstiä. Taisin jossain haastattelussa höpöttää jostain mahassa pyörivistä demoniperhosista, jotka syö mun sisälmykset. Onneksi se oli leikattu pois ohjelmasta. Välillä ois ihan hyvä pitää suu supussa.

Artistin ura on päällimmäisenä Iran tulevaisuuden suunnitelmissa tällä hetkellä.

- Se on jotain mitä oon tavotellut pitkään. Jos viisikymppisenä pystyy sanomaan että tienasin elantoni musiikilla niin olisi hienoa.

Musiikkia Ira on tehnyt jo nuorena.

- Biisinteko mielessä kirjoittaminen lähti ammattikoulussa. Aiemmin olen kirjotellut kaikkea, mutta eka kokonainen biisi sävellyksineen syntyi silloin.

Ira opiskeli myös vuoden verran näyttelijälinjalla ja haaveili näyttelijän urasta, mutta sitten musiikki vei mennessään. Näyttelemistä ei ole silti suljettu pois tulevaisuuden suunnitelmista. Ja onhan niitä muitakin unelmia.

- Joku kiva prätkä olisi kyllä kiva saada. Mutta laajin tavoite on se, ettei tarttis stressata elämässä. Että olisi hommat hallussa, mikä ikinä se homma onkaan, ira miettii.

Plan B maantiellä rekan ratissa

Tällä hetkellä The Voice of Finlandin kuvausten lisäksi päivärytmiä sekoittaa tuore uusi työ rekkakuskina.

- Päivärutiini on tällä hetkellä aika sekava. Työajat vaihtelee, koska uudessa duunissa tulee myös tehtyä yötyötä. Rekkakuskina päivät alkaa vähän miten sattuu ja saattaa kestää jopa 12 tuntia. Illalla ei ehdi paljon muuta tekemäänkään, Ira kertoo

Rekkakuskin homma on Iran suunnitelmissa kuitenkin plan B, ja musiikista hän haluaisi tulevaisuudessa leipätyön.

- Tässä kohtaa kuitenkin keikkailu ei koronan takia kuitenkaan onnistu ja rahaa tarvitaan. Sen vuoksi lähdin nyt opiskelemaan muuta. Tällä hetkellä ajelen vielä toisen kuskin kanssa ja ei tule ratissa laulettua. Nyt kuitenkin jo kaksi uutta biisiä on syntynyt tien päällä rekan kyydissä, Ira naurahtaa.

Tässä vaiheessa toivotamme Iralle onnea livelähetykseen. Iran fiiliksiä päästään toivottavasti seuraamaan finaaliin asti sivuillamme. Artikkeleista löydät myös Iran kokemuksia kilpailun aikaisemmista vaiheista.   

Rahalaitos.fi sivustollamme kilpailutat myös lainat nopeasti maksuttomassa kilpailutuspalvelussa. Kulutusluottojen korot ovat nyt alhaisimmillaan vuosikausiin, ja nyt on hyvä aika kilpailuttaa vanhat lainat ja selvittää paljonko voit säästää lainakuluissa.

 

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme