Rahalaitos TVOF Behind the Scenes5

Ira Mikkonen suoriutui jatkoon ensimmäisestä The Voice of Finland livelähetyksestä – Tällainen on Iran polku lapsuudesta tähän päivään ja kohti isoja lavoja

Rahalaitos on mukana The Voice of Finland ohjelman kumppanina ohjelman kymmenenvuotis- juhlakaudella. Rahalaitos Behind the Scenes artikkeleissa katsojat pääsevät kurkistamaan myös ohjelman kulissien taakse.

Rahalaitos on seurannut Tamperelaisen Ira Mikkosen tietä ohjelman alusta asti ja tässä vaiheessa voimme onnitella Iraa selvitymisestä jo semifinaaleihin ja yhdeksän parhaan joukkoon The Voice of Finland -ohjelmassa.  Täällä usko on kova, että finaali ja menestys siellä odottaa edessä.  Alla olevassa videosta Ira kertoo taustoistaan ja polusta lapsuudesta TVOF -lavalle.

 

 

Musiikki mukana lapsuudesta asti

Ira on syntynyt Heinolassa ja ehti lapsuudessaan asua useilla paikkakunnilla. Viime vuodet hän on asunut Tampereella yhdessä koiransa ja avopuolisonsa kanssa.  Ira kasvoi lapsuutensa äitinsä ja hänen naisystävänsä kanssa. Vuosi sitten hän pääsi tutustumaan myös kahteen velipuoleensa isän puolelta, joiden olemassaolosta hän sai tietää vasta vähän aikaa sitten.

Ira on laulanut pienestä pitäen ja pianon soiton hän aloitti viiden vanhana. Muutaman vuoden pianonsoittoa opiskeltuaan Ira kyllästyi nuotteihin ja alkoi soittamaan musiikkia korvakuulolta. Myöhemmin instrumenttivalikoima kasvoi pianon lisäksi kitaraan. Biisien tekokin Iralla alkoi aikaisessa vaiheessa.

- Biisinteko mielessä kirjoittaminen lähti ammattikoulussa.  Aiemmin olin kyllä kirjotellut kaikkea, mutta eka kokonainen biisi sävellyksineen syntyi ammattikoulussa. Ira kertoo.

Esiintymisestä ja näyttelemisestä haaveillut Ira opiskeli vuoden verran Tampereella myös näyttelemistä, mutta siten musiikki vei mennessään. Näyttelemistä ei kuitenkaan ole täysin suljettu pois tulevaisuuden suunnitelmista. Suunnitelmia ja haaveita Iralla riittää edelleen ja ongelma on enemmänkin niiden runsaus.

- Aina mulla on ollut ongelma, että on halunnut tehdä ja kokeilla vähän kaikkea. Yhteen asiaan keskittyminen on vaikeaa.  Osin se on haaste, kun ei ole pystynyt panostamaan mihinkään kunnolla. Ira miettii.

Nyt kuitenkin keskitytään täysillä musiikkiin ja The Voice of Finland kilpailuun ja parin viikon päästä selviää mihin asti rahkeet ja yleisön tuki riittää. Jatkoon pääsy ensimmäisestä yleisöäänestyksestä oli iloinen yllätys ja toi entistä enemmän uskoa tulevaisuuteen.

Television katsojana odotus katsojaäänestyksen voittajaa julkistettaessa on piinaavan pitkä. Miltä se tuntuu laulajasta?

- Se lavalla odotus on aika tuskallista, ja tuntuu todellakin vielä pidemmältä miltä telkkarissa näyttää. Valokeila oli aika selkeä, mutta toki siinä piti vähän varmistella, että osuihan se nyt varmasti muhun ennenkun alko tuulettamaan, Ira kertoo 

Musiikkia syntyy myös tien päällä

Ira opiskelee tällä hetkellä myös toista ammattia. Hän on aloittamassa työt rekkakuskina näillä samoilla hetkillä kuin The Voice of Finland on ratkaisuvaiheessa. Matti Eskon Rekkamies -biisiä ei näillä näkymin ole tulossa ohjelmistoon, mutta musiikkia syntyy myös rekan nupissa.  Ira ajaa vielä tässä vaiheessa yhdessä kokeneemman kuskin kanssa ja kovin paljon ei rekassa tule laulettua.

- Oon mä itse asiassa nyt kaksi biisiä tehnyt tien päällä, joten on ajamisesta siinäkin mielessä jotain hyötyä, Ira naurahtaa.

Laulukilpailu ja uuden työn opiskelu ja aloitus on ollut aika rankka yhdistelmä tänä vuonna. Rekkakuskina päivärutiini on muutenkin aika sekava. Työajat alkavat ja päättyvät vähän miten sattuu ja iso osa työstä on yötyötä. Silti monitoiminainen ei valita vaan nauttii tästä hetkestä täysillä. Haave laulajan urasta on silti selvä ja nyt keskitytään täysillä tulevan perjantain semifinaaliin.

Rahalaitos Behind the Scenes kiittää myös Iraa kiinnostavasta matkasta The Voice of Finland -kilpailun parissa ja toivotamme onnea kisan viimeisiin vaiheisiin. Nyt tarvitaan tukea yleisöltä ja toivottavasti myös te, jotka ovat Iran matkaa kanssamme seuranneet autatte unelman tavoittelemisessa äänestämällä suosikkianne tulevissa finaaleissa. 

Ja tietysti pitää näin kaupallisena kumppanina muistuttaa, että siinä vaiheessa, kun haluatte kilpailuttaa tai yhdistää lainoja, kannattaa muistaa että Rahalaitos.fi etsii nopeasti ja täysin ilmaiseksi tarjoukset jopa 25 lainantarjoajalta vertailtavaksesi. Helpoiten se onnistuu täyttämällä alla oleva lainahakemus.

 

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme