talous/vakuudettomien-lainojen-korkoja-rajoittava-laki-astui-voimaan Vanhat lainat kannattaa katsoa tarkkaan läpi nyt, kun lakimuutos on tullut voimaan.

Vakuudettomien lainojen korkoja rajoittava laki astui voimaan – näin voit hyödyntää muutosta ja säästää lainakuluissa

Netissä myönnettävien lainojen korot ovat laskeneet. Vanhojen kulutusluottojen ehdot eivät kuitenkaan muutu automaattisesti.

Suomessa on viime vuosien aikana aloittanut toimintansa lukuisia sekä kotimaisia että ulkomaisia yrityksiä, jotka tarjoavat vakuudettomia kulutusluottoja ja vanhojen lainojen yhdistämistä.

Eri lainantarjoajien välillä on suuriakin eroja lainojen korkojen ja muiden lainanhoitoon liittyvien kulujen välillä, eikä kokematon lainanhakija välttämättä osaa itse selvittää, mistä lainaa kannattaa hakea. Sen takia moni suomalainen maksaa tälläkin hetkellä lainoistaan todella suuria kuluja.

Syyskuussa 2019 koko ala koki kuitenkin suuren muutoksen, kun vakuudettomien lainojen korkoja sääntelevä laki tuli voimaan. Sen mukaan lainojen korko ei saa ylittää 20 prosenttia. Lisäksi lainan muille kuluille tuli ylärajaksi 150 euroa vuodessa.

Vanhojen, ennen lakimuutosta myönnettyjen lainojen ehtoihin lakimuutos ei vaikuta. Siksi jokaisen, jolla on tällä hetkellä vakuudettomia kulutusluottoja, on tärkeä tarkistaa niiden korot ja tarvittaessa päivittää ne uusien ehtojen mukaisiksi.

Helpoin, nopein ja turvallisin tapa tehdä tämä on kilpailuttaa lainat Suomen johtavan lainanvälittäjän Rahalaitoksen avulla.

Varmista, ettet maksa liikaa korkoja

Rahalaitos kilpailuttaa lainasi turvallisesti 25 pankilla ja lainantarjoajalla, joiden kanssa se tekee yhteistyötä. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin täyttää yksi hakemus Rahalaitoksen sivuilla. Hakemuksen lähettäminen ei vielä sido mihinkään, vaan voit rauhassa katsoa, millaisia tarjouksia saat, ja päättää sitten, hyväksytkö niistä jonkun.

Kilpailuttaminen kannattaa, vaikka vanhojen lainojesi korot olisivatkin alle lain määräämän 20 prosentin. On hyvin mahdollista, että löydät silti paremman tarjouksen Rahalaitoksen yhteistyökumppaneilta. Kilpailuttamisen avulla on mahdollista säästää kymmeniä, jopa satoja euroja kuukaudessa.

Jos kulutusluottoja on useita, tai jos niiden rinnalla on esimerkiksi luottokorttivelkoja, voi kilpailuttamisen yhteydessä hakea myös niiden yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Korko on usein suhteessa matalampi, kun lainoja on vain yksi. Myös lainanhoitokulut ovat tietysti yhdessä lainassa pienemmät kuin useassa.

Täytä lainahakemus muutamassa minuutissa ja näet, millaisen koron sinä voisit saada lainaasi.

Lainan kilpailutus 60 000 € asti
Lainan suuruus
Laina-aika

*Lainan kuukausierän arvio: 0 €/kk

*Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 0%, Todellinen vuosikorko (APR) 0%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 0€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 0€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 60 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme