Viisi arvokasta säästövinkkiä, jotka sinäkin voit ottaa käyttöösi jo tänään

Viisi arvokasta säästövinkkiä, jotka sinäkin voit ottaa käyttöösi jo tänään

Kesällä saattaa ilmestyä yllättävä tarve isommallekin lisärahoitukselle. Lomamatkat, remontit ja suuremmat hankinnat voivat syödä suuren osan tavallisen arjen budjetista. Tämä saa useat suomalaiset miettimään, voisiko jostakin säästää, jotta edellä mainitut menot saataisiin katettua. Tässä artikkelissa Rahalaitos kertoo viisi rahanarvoista vinkkiä, joilla voit säästää huomattavia summia nyt sekä tulevaisuudessa.

Yhdistä nykyiset kulutusluottosi ja luottokorttilaskusi yhdistelylainaksi

Tilanne, jossa sinulla on jo aikaisemmin ollut tarvetta lisäbudjetille, on voinut johtaa lainanottoon tai luottokortin käyttöön. Tämä taas on johtanut siihen, että maksat tällä hetkellä pois useaa eri lainaerää, joihin kaikkiin tulee päälle omat korkonsa sekä tilinhoitomaksut.

Rahalaitoksen kautta sinun on mahdollista kilpailuttaa helposti ja nopeasti itsellesi vakuudeton yhdistelylaina. Tämän lainan voit käyttää vanhojen velkojesi poismaksuun kertaheitolla sekä rahoittamaan mahdolliset lisätarpeesi ottamalla nykyisiä lainojasi suuremman summan. Kauttamme kilpailutat itsellesi helposti kerralla useita lainatarjouksia, joista saat itse valita parhaimman tarjouksen. Tämän jälkeen maksat jatkossa pois vain yhtä, edullisempaa lainaa ilman turhia lisäkustannuksia.

Kilpailuta ja yhdistä lainasi tästä.

Muista olla tarkkana kaupassa ja vältä heräteostoksia

Tämänhetkinen taloustilanne näkyy ihmisten ostokäyttäytymisessä. Raaka-aineiden saatavuuden lasku sekä hintojen nousu ovat johtaneet vääjäämättä myös ruokakorin hinnan nousuun. Tästä syystä onkin suositeltavaa jatkossa kiinnittää erityisen tarkkaan huomiota ostoskorisi sisältöön kaupassa asioidessasi.

Kotimaisten tuotteiden logistiset kustannukset ovat paljon pienemmät kuin ulkomaisten. Tämä näkyy nykyään yhä enenemissä määrin myös tuotteiden hinnoissa. Hintojen vertailu kannattaa erityisesti hedelmä- ja vihannesosastolla sekä vilja- ja maitotuotteissa, joissa kotimaisen ja ulkomaisen vastaavan tuotteen ero voi olla kymmeniä prosentteja.

Vastaavasti myös nälkäisenä kauppaan mennessä kannattaa olla tarkkana. Mikäli käyt esimerkiksi kaksi kertaa viikossa tekemässä ruokaostokset ja nappaat aina kaupasta mukaasi karkkipussin, jäätelön, kahvikupposen tai limsapullon, kertyy tästä vuodessa usean sadan euron edestä ei-välttämättömiä menoja, jotka säästämällä tekisit kertyneellä summalla etelänmatkan, vaikka joka kesä.

Irtisano turhat kuukausitilaukset

Kesällä on mukavaa loikoilla rannalla, kierrellä kaupungilla sekä rentoutua mökillä. Tällöin kylminä talvi-iltoina tehdyt suoratoistopalvelutilaukset jäävät eittämättä taka-alalle, kun et vietäkään vapaa-aikaasi kotona ruudun ääressä tai kuulokkeet korvilla. Useista, noin kymmenen euron kuukausittaisten tilausten irtisanomisesta syntyy äkkiä isot säästöt kesäkassaasi.

Myös jotkin ympärivuotiset harrastukset, kuten kuntosalilla käynti sekä liikuntakurssit ovat sinänsä hyviä ja terveyttä edistäviä kuukausimaksun kohteita, mutta kesällä näissäkin voi säästää. Yleiset ilmoitustaulut sekä internet ovat pullollaan ilmoituksia maksuttomista tai edullisista ulkojooga-, juoksu- tai ryhmäliikuntatunneista, joissa poltat kesän ajan kaloreita varmasti mukavammin ja edullisemmin kuin sisäsaleilla.

Muista kilpailuttaa sopimuksesi

Edellä mainittujen tilausten lisäksi maksat kuukausittain myös muita maksuja, joita ei voi irtisanoa. Sähkö-, lämmitys-, puhelin- ja nettilaskut kuuluvat lähes poikkeuksetta jokaisen suomalaisen ihmisen perusmenoihin joka kuukausi. Näistä ainakin energiakulut ovat tämänhetkisen maailmantilanteen vuoksi olleet kovassa nousussa.

Onneksi tähänkin voi tänä päivänä itse vaikuttaa helposti. Netissä on mahdollista kilpailuttaa kaikki sopimukset sähkönsiirtoa lukuun ottamatta. Sopimuksia ei ole tänä päivänä pakko ottaa myöskään määräaikaisena vaan lähes joka sopimus on mahdollista saada joltain tarjoajilta myös toistaiseksi voimassa olevana, jolloin vaihto onnistuu myös jatkossakin vaivatta. Sinun on lisäksi mahdollista vaikuttaa omaan luonnonvarojen kulutukseesi valitsemalla uusiutuvan energian sähkö- ja lämmöntuotantosopimuksia.

Todella tiiviisti kilpailtu netti- ja puhelinsopimuspuoli on Suomessa sillä tasolla, että kuukausittain puhutaan muutaman euron säästöistä operaattoreiden väleillä. Kuitenkin mitä enemmän ihmisiä talouteesi kuuluu, sitä enemmän voit säästää vaihtamalla kerralla koko perheen liittymät. Sähkösopimuksissa taas on tällä hetkellä hyvinkin paljon pelivaraa. Eri yritysten ja sopimusten välillä on niin paljon eroa, että parhaimmillaan voidaan puhua satojen, jopa tuhansien eurojen säästöistä vuositasolla valitessasi sopivin sähkösopimus.

Rahoita tärkeät kulusi vakuudettomalla ja edullisella lainalla

Yllä olevat vinkit ovat kaikki asioita, joita kannattaa näin kesällä miettiä. Pienistä puroista syntyy suuri joki ja alussa mitättömiltä tuntuvat säästöt synnyttävät pitkässä juoksussa mukavan pesämunan suurempiin menoeriin.

Toisinaan eteen tulee kuitenkin tilanteita, kun rahantarve yllättää nopeasti eikä sitä varten voi alkaa säästämään vuosia tai edes kuukausia. Kun rahantarve nousee esiin äkisti, on varmin tapa täyttää tarve turvautumalla nopeaan vakuudettomaan lainaan. Lainaa ei kuitenkaan kannata ottaa mistä tahansa, sillä pankkien ja luotontarjoajien välillä on suuria eroavaisuuksia koroista puhuttaessa.

Kannattavinta näissä tilanteissa on kilpailuttaa lainasi Rahalaitoksen kautta. Me kilpailutamme lainahakemuksesi puolestasi yli 20 luotettavalla suomalaisella, ruotsalaisella sekä norjalaisella pankilla ja annamme sinun itse vertailla saamasi lainatarjoukset kätevästi samasta paikasta. Lainan kilpailutus on aina maksutonta eikä se sido sinua ottamaan lainaa. Mikäli kuitenkin päädyt ottamaan lainan kauttamme, saat rahat tilillesi nopeasti, jopa saman päivän aikana.

Kilpailuta edullinen ja vakuudeton laina tästä.

Yksi hakemus, monta tarjousta

Rahalaitos

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Ikä:

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias.

Tulot:

Sinulla tulee olla yli 600 € kuukausitulot.

Haettava lainamäärä:

Voit hakea kauttamme lainaa 500 €:sta aina 60 000 € asti.

Maksuhistoria:

Sinulla ei saa olla julkisia maksuhäiriöitä.

Vakuudet:

Meiltä voit aina hakea lainaa ilman vakuuksia.

Yhteistyökumppaneitamme